Tabel principal de compatibilitate

Iadul in reprezinta celelalte browsere — Sartre

Tabelele mele de compatibilitate sunt de departe cea mai populara resursa de pe acest site.Aici gasiti tabelul principal care contine linkuri catre tabele individuale.

“Va fi testat” inseamna ca nu am testat inca browserul specificat in tabel. De obicei tabelul cu detalii contine totusi date despre o versiune anterioara.

"Netestabil” inseamna ca nu mai am disponibil acel browser din cauza politicilor de actualizare absurde ale vanzatorilor browserului care elimina versiunile vechi fara a anunta.

Cand testez noi browsere nu fac mereu toate testele; pentru a face acest lucru as avea nevoie de o saptamana intreaga de munca. De aceea cele mai multe tabele sunt in urma ultimelor versiuni de browsere. In general, cand o noua runda de teste incepe, testez tabelul care este cel mai in urma si avansez spre tabelele cele mai actualizate.

Selector IE 5.5 IE 6 IE 7 IE8 IE9 pr3 FF 3.0 FF 3.5 FF 3.6 FF 4b1 Saf 4.0 Win Saf 5.0 Win Chrome 4 Chrome 5 Opera 10.10 Opera 10.53 Opera 10.60 Konqueror 4.x
Incorect Incomplet da da da da da va fi testat

CSS 2 a devenit linia de baza a suportului CSS; fara ea un browser este considerat invechit.

Minim Incomplet aproape aproape aproape aproape aproape va fi testat

Informatia de compatibilitate de aici este despre modulele CSS3 pe care le testez. Nu este neaparat valida pentru intregul suport CSS3 al browserelor.

Manipularea nodurilor da da da da da va fi testat

Modulul de Nucleu W3C DOM defineste cum accesam, citim si manipulam un document XML. Documentele bine formate HTML sunt documente XML, deci aceste metode si proprietati pot fi folosite pentru a rescrie complet orice pagina HTML, daca asta dorim.

Aici gasiti detalii despre cum gasiti elementele, cum creem unele noi, cum citim informatii despre noduri si cum schimbam structura unui document.

Manipularea tagurilor HTML da da da da da va fi testat

Chiar daca documentele HTML sunt documente XML, ele au un numar de trasaturi speciale pe care documentele XML comune nu le au. Modulul W3C DOM HTML defineste aceste cazuri speciale si cum le folosim.

Aici gasiti detalii despre gasirea si setarea proprietatilor elementelor HTML,cum ar fi className sau id. Proprietatea innerHTML este de o importanta cruciala pentru orice script DOM.

Manipularea foilor de stil Alternativ da da da da da va fi testat

Foile de stil sunt si ele parte din document(oarecum). Modulul W3C DOM CSS ofera acces la foile de stil si va permit sa modificati o foaie de stil.

Acest modul contine cateva incompatibilitati cu browsere, dar sunt minore. W3C si Microsoft definesc metode si siruri diferite, dar detectarea obiectelor va permite sa evitati aceasta problema.

da va fi testat da va fi testat va fi testat va fi testat da va fi testat va fi testat

Suport de evenimente in toate browserele.

  • Konqueror nu are suport pentru unele evenimente comune.
Dimensiunile elementelor, coordonate de mouse si altele Incomplet aproape da aproape aproape aproape aproape va fi testat

Aceasta specificatie contine mai multe proprietati invechite pe care toate browserele le suporta dar care nu au ajuns inca in specificatiile W3C.

Selector IE 5.5 IE 6 IE 7 IE8 IE9 pr3 FF 3.0 FF 3.5 FF 3.6 FF 4b1 Saf 4.0 Win Saf 5.0 Win Chrome 4 Chrome 5 Opera 10.10 Opera 10.53 Opera 10.60 Konqueror 4.x

Mobil

Sunt din ce in ce mai ocupat de testarea browserelor de mobil, in mod deosebit in acele zone in care mobil este diferit de desktop.

Alte resurse

Vezi de asemenea tabelul WebKit care compara aproximativ 20 de browsere bazate pe WebKit si care incearca sa dovedeasca ca nu exista “WebKit pe mobil.”

In sfarsit, am cateva teste HTML5, dar nu destule. Sper sa extind aceasta sectiune pe viitor.

Resurse invechite

Pe langa tabelele mentionate mai sus am creat urmatoarele resurse care sunt din pacate invechite. Folositi cu atentie:

Porta Janitorial services Cincinnati Tape products